fredag 19 oktober 2007

Dilemma

Jag har ett dilemma.. Ett big fucking dilemma.. Brukar aldrig ha det, eftersom det altid löser sig för mig :P Men denna gången verkar det som om jag verkligen måste "take a point" och "stand my ground" på det beslutet sedan.

Here's the deal:

Sida 1 - Jobbar kompisar:
Vill få ut bonus på lönen så fort så möjligt (eftersom företaget skall läggas ner), eftersom de inte får det, så jobbar de lååångsamt som fan. Så att vi ligger back en massa = Företaget förlorar pengar = skyndar förhandlingar så vi får bonus snabbare.

Sida 2 - Företaget:
Vill dra ut på förhandlingarna om bonusen så länge så möjligt, eftersom de tjänar pengar på det. Försöker därför få folk att jobba övertid för att inte hamna för mycket efter.

Och DÄR kommer kruxet. Jag har lovat migsjälv att aldrig säga nej till övertid, och jag behöver verkligen timmarna man får från det.

Men OM jag jobbar övertid (på lördag) så kommer jag ju sabba hela grejjen med att vi ligger bakom, och därmed tvingar företaget till förhandling, men jag kommer tjäna timmar.


1.Jobba övertid, få hela jobbarkompisskaran emot sig, vilket kan vara jobbigt, visst. Men framförallt stödja ett amerikanskt skitbolag i deras kamp om mer pengar än det behöver, det är där det tar emot.

2. Stödj kompisarna, få företaget att ge efter (kommer de göra det?) och var en äkta anarkist och/eller Syndikalist (fan jag är inte säker på vad något av detbetyder). Och få för lite timma r för att kunna hänga med familjen till skottland

3. Make it the "Tor-way". Ha tillit, det löser sig alltid.

Gissa vilken jag kommer välja :P

Puss

Inga kommentarer: